آزمون تافل چیست

آزمون تافل چیست و از چه قسمت‌هایی تشکیل می‌شود

مسیر یادگیری یک زبان بین‌المللی و رسمی می‌تواند با اهداف مختلفی در پیش گرفته شود. زبان انگلیسی در دسته‌بندی پرکاربردترین زبآن‌های رسمی و بین المللی قرار دارد. سالانه آزمون‌های مختلفی برای تعیین سطح افراد در زبان انگلیسی برگزار می‌شوند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به آزمون تافل و آزمون آیلتس اشاره کرد. در این مقاله می‌خواهیم به این سوال که آزمون تافل چیست پاسخ بدهیم.

از آنجایی که تافل یکی از آزمون‌های اصلی و مهم برای تعیین سطح افراد در زمینه برقراری ارتباط به زبان انگلیسی است، قوانین و شرایط خاصی برای آن در نظر گرفَته شده است. بررسی تمامی مراحل این آزمون می‌تواند به شما کمک کند تا با آمادگی بیشتری در جلسه امتحان حاضر شوید و در نهایت بالاترین نمره را کسب کنید. 

در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا به شما بگوییم که تافل چیست و چطور می‌توانید بهترین نمره را از آن کسب کنید. 

آزمون تافل چیست؟ 

TOEFL به معنای آزمون انگلیسی به عنوان زبان خارجی است. این آزمون با هدف تعیین سطح و سنجش توانایی افراد در میزان تسلط به زبان انگلیسی برگزار می‌شود. اما هدف از برگزاری آزمون تافل چیست ؟ افرادی که قصد ادامه تحصیل در یکی از دانشگاه‌های بین المللی را دارند یا اینکه می‌خواهند دوره‌های انگلیسی زبان را بگذرانند، همینطور قصد گرفتن ویزای دانشجویی را دارند، باید با کسب نمره قبولی تافل، واجد شرایط بودن خود را نشان دهند.

پس می‌توان گفت که تافل به عنوان یک آزمون استاندارد، با هدف تعیین سطح افراد در تسلط به زبان انگلیسی برای پذیرش در دانشگاه‌ها و گذراندن دوره‌هایی که به زبان انگلیسی برگزار می‌شوند، استفاده می‌شود. 

این آزمون به دو شیوه آنلاین و آفلاین برگزار می‌شود. به آزمون تافل آنلاین، TOEFL IBT و به تافل آفلاین یا همان آزمون تافل کاغذی، PBT TOEFL گفته می‌شود. در شیوه دوم برای برگزاری آزمون از کاغذ و قلم استفاده می‌شود. مناطقی مجاز به استفاده از شیوه دوم هستند، که دسترسی به اینترنت برای آن‌ها امکان‌پذیر نیست.

در مجموع تافل در یک زمان 4 ساعته برگزار میشود و دارای چهار بخش: خواندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت کردن است. 

آزمون تافل توسط موسسه ETS برگزار می‌شود و معتبر بودن آن توسط بیش از نه هزار موسسه و دانشگاه در 130 کشور جهان تایید شده است. در سال 1964 اولین آزمون TOEFL برگزار شد و طبق آمار رسمی تا کنون میزان شرکت‌کنندگان در این آزمون به 20 میلیون نفر رسیده است. 

فضای آزمون کاملا شبیه به یک کلاس است؛ به این صورت که باید بخشی از یک کتاب درسی را بخوانید و به یک کنفرانس گوش کنید و بعد براساس آن‌ها به سوالات پاسخ ‌دهید. 

در مرحله اول آزمون، توانایی خواندن و گوش دادن شما مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، سپس با یک استراحت ده دقیقه‌ای به سراغ بخش دوم، یعنی صحبت کردن و نوشتن می‌روید. 

آزمون تافل و نکات مثبت آن

برای اینکه بدانید آزمون تافل چیست ، باید از تمام جزئیات و نکات مربوط به آن آگاه شوید. در این بخش در مورد نکات مثبت آزمون تافل صحبت می‌کنیم: 

  • از آنجایی که تافل با هدف پذیرش در دانشگاه‌های بین المللی برگزار می‌شود، مورد تایید بودن آن در 100 دانشگاه برتر جهان، به ارزش و اعتبار بالای آن افزوده است. این آزمون علاوه بر اینکه در 130 کشور جهان از جمله استرالیا، انگلستان و کانادا و… مورد تایید است، تمامی دانشگاه‌های آمریکا نیز آن را پذیرفته‌اند.
  • رزرو آزمون تافل به سادگی قابل انجام است. شما در هرکجا و هر نقطه از جهان که باشید می‌توانید در این آزمون ثبت نام کنید. رزرو آزمون تافل به صورت آنلاین انجام می‌شود و دسترسی به محل‌های برگزاری در هر کجای دنیا امکان پذیر است. هر ساله تافل آنلاین در 50 تاریخ برگزار می‌شود و سازمان مربوطه نتایج آن را در طی 15 روز به شرکت‌کنندگان اعلام می‌کند. 
  • از آنجایی که آزمون تافل متقاضیان زیادی دارد، منابع یادگیری آن نیز به راحتی قابل دسترسی هستند. شما می‌توانید با یک سرچ ساده به منابع رایگان آن از جمله کتاب‌ها، فیلم‌ها، دوره‌های آنلاین و تمرینات دسترسی پیدا کنید. 
  • ارزیابی آزمون تافل دارای مقایس‌های بسیار دقیق است. تمامی بخش‌های این آزمون توسط متخصصین ارزیابی می‌شوند. به طور مثال در بخش گفتاری، 4 متخصص، کار ارزیابی را انجام می‌دهند و همین موجب می‌شود تا شما نمره واقعی را از آزمون کسب کنید. 

نکات منفی آزمون تافل چیست

در کنار نکات مثبت، این آزمون دارای چندین نکته منفی است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • از آنجایی که محبوبیت آزمون تافل بسیار بالا است، افراد زیادی متقاضی شرکت در آن هستند، به همین جهت حوزه‌های آزمون به سرعت تکمیل ظرفیت می‌شوند. بنابراین با وجود 50 بار برگزاری آن در سال، ممکن است به‌سختی بتوانید آزمون را برای خود رزرو کنید.
  • اگر فکر می‌کنید تسلط بر یک یا دو مهارت زبان انگلیسی شما را موفق به کسب نمره قبولی تافل می‌کند، سخت در اشتباه هستید، چرا که هر چهار مهارت خواندن، گوش دادن، نوشتن و صحبت کردن در آزمون تافل به یک اندازه مهم هستند.
  • مدت زمان آزمون تافل آنلاین چیزی در حدود 4 ساعت تخمین زده شده است؛ کسب نمره قبولی در این آزمون مستلزم تمرکز بالا است. شما باید بتوانید با قدرت تمرکز بالا در آزمون شرکت کنید، چرا که در طول امتحان مجبور هستید تا اطلاعات برخی از فایل‌های شنیداری را به ذهن بسپارید. 
  • علاوه بر تسلط به زبان انگلیسی، شرکت در آزمون تافل نیازمند تسلط به مهارت‌های کامپیوتری است. در تافل آنلاین باید به کار با کامپیوتر و تایپ سریع مسلط باشید. شما در مرحله نوشتن یک مقاله کامل باید بتوانید با سرعت و تمرکز بالا تایپ کنید تا بتوانید وقت کافی برای پاسخ دادن به سوالات ذخیره کنید. 

ساختار و نحوه برگزاری آزمون تافل چیست

آزمون تافل با توجه با اهمیت بالایی که دارد، دارای ساختاری منظم و برنامه‌ریزی شده است. نیاز است پیش از شرکت در آزمون، از روند اجرای هر کدام از بخش‌های آن مطلع شوید. 

ساختار آزمون تافل در بخش ریدینگ (Reading)

اولین بخش از آزمون تافل، بخش ریدینگ آن است. این بخش در TOEFL حرف اول را می‌زند. مدت زمان آن 54 دقیقه است. در این مدت زمان باید به 30 سوال پاسخ دهید. گاهی ممکن است 40 سوال با مدت زمان پاسخگویی 72 دقیقه‌ای داشته باشد. بخش خواندن دارای قسمت‌های نسبتا طولانی است، پس نیاز است آمادگی خوبی برای انجام آن داشته باشید. 

قسمت ریدینگ به سه بخش تمرین چند گزینه‌ای، تمرین جایگذاری در متن و تمرین درک مطلب تقسیم می‌شود:

  • تمرین چند گزینه‌ای: هر بخش از تافل خواندن، دارای 10 سوال است که در هر بخش، 8 مورد از آن به سوالات چند گزینه‌ای اختصاص داده می‌شود. 
  • تمرین جایگذاری در متن: در هر مجموعه سوال تافل ریدینگ، سوال نهم به تمرین جایگذاری در متن اختصاص داده می‌شود. این تمرین به صورت یک جمله کاملا جدید است که در متن موجود نیست. سپس با نشان دادن چند جای خالی در متن به شما، باید انتخاب کنید که جای جمله جدید کدام است. 
  • تمرین درک مطلب آزمون تافل چیست: سوالات این بخش دو نوع هستند. در نوع اول پنج جمله در اختیار دارید که باید از بین آن‌ها سه جمله را که به بهترین شکل متن را توصیف می‌کنند، انتخاب کنید. در نوع دوم، شما لیستی از عبارات دارید که باید آن‌ها را با توضیحات مطابقت دهید. 

دستورالعمل‌های کلیدی برای موفقیت در بخش ریدینگ

در ریدینگ تافل می‌توانید به کمک دستورالعمل‌های زیر، عملکردی موفقیت آمیز داشته باشید:

  • برای خواندن متن یک استراتژی خوب و مناسب انتخاب کنید: در ابتدا بهتر است پیش از رفتن به سراغ سوالات، یک بار کل متن را بخوانید و بعد از دیدن سوالات، متن را برای پیدا کردن پاسخ سوالات مرور کنید. می‌توانید با خواندن ابتدای هر پاراگراف و نگاه انداختن سطحی به ادامه متن، به پاسخ سوالات نزدیک‌تر شوید. 
  • زمان پاسخگویی را مدیریت کنید: 9 دقیقه برای خواندن متن، 7 دقیقه برای پاسخ دادن به 10 سوال و بررسی پاسخ‌ها در 2 دقیقه؛ اگر بتوانید براساس این مدت زمان به سوالات پاسخ دهید، پس قادر به پیشرفت در آن خواهید بود. مثلا می‌توانید سریع‌تر متن را بخوانید، سریع‌تر پاسخ دهید و در مقابل، وقت بیشتری به بازخوانی متن و بررسی پاسخ‌ها اختصاص دهید. 
  • برای یادگیری واژگان از روش‌های مختلف استفاده کنید: واژگان بخش ریدینگ در آزمون تافل بسیار سخت هستند و سختی آن‌ها نسبت به واژگان بخش‌های دیگر بیشتر است. معمولا استفاده از فلش‌کاردها در بین زبان آموزان رواج بیشتری دارد، اما بهتر است در کنار این روش، با خواندن متن‌های مختلف، به یادگیری واژه‌ها بپردازید. 

ساختار آزمون تافل در بخش لیسنینگ (Listening)

در بخش لیسنینگ 28 سوال با مدت زمان پاسخگویی 41 دقیقه‌، در نظر گرفته شده است. البته پرسش اینکه ساختار بخش لسینینگ آزمون تافل چیست، صحیح نیست؛ چراکه ساختار این بخش چندان قابل پیش‌بینی نخواهد بود. چون ممکن است مدت زمان آن به 57 دقیقه با 39 سوال تغییر پیدا کند. در ساختار اول، آزمون 3 سخنرانی و دو مکالمه و در ساختار دوم 4 سخنرانی و 3 مکالمه را شامل می‌شود. 

هر فایل صوتی را شما بدون امکان پخش دوباره یا عقب گرد، فقط یکبار می‌توانید گوش کنید. حتی سرعت گوش دادن فایل را نمی‌توانید تغییر دهید. همینطور رونویس و زیرنویسی برای هیچ کدام از فایل‌های صوتی در نظر نگرفته‌اند و فقط می‌توانید از اصطلاحات مهمی که بر روی صفحه ظاهر می‌شوند، کمک بگیرید. 

برای بخش گوش دادن آزمون تافل، سوالات به دو دسته چند گزینه‌ای و سوالات طبقه بندی، تقسیم شده‌اند:

  • سوالات چند گزینه‌ای: سوالات این بخش چهار گزینه‌ای هستند. برخی از آن‌ها با یک جواب درست و برخی دیگر از سوالات با دو پاسخ درست؛ برای سوالات به شما توضیح داده می‌شود که چند پاسخ صحیح را باید انتخاب کنید. سوالات این بخش مربوط به قطعه‌ای از فایل‌های صوتی است که قطعه مربوط به هر سوال دوباره برای شما پخش می‌شود. در خصوص نمرات این بخش، هر کدام از سوالات چه با یک پاسخ صحیح و چه با دو پاسخ صحیح، فقط ارزشی معادل یک نمره دارند. 
  • سوالات طبقه‌بندی آزمون تافل چیست: این دسته از سوالات در آزمون تافل حداقل برای یک بار هم که شده، مورد استفاده قرار می‌گیرند. به این صورت که سوالاتی طبقه بندی شده به شکل دسته‌بندی‌ها و جداول مطرح می‌شوند، سپس شما باید مشخص کنید که هر کدام از اطلاعات مربوط به کدام دسته‌بندی است. 

دستورالعمل‌های کلیدی برای موفقیت در بخش لیسنینگ

در بخش لیسنینگ می‌توانید به کمک دستورالعمل‌های زیر موفقیت لازم را کسب کنید:

  • ممکن است در حین گوش دادن به فایل‌های صوتی برخی از کلمات را به وضح نشنوید، بنابراین سعی کنید که در چنین شرایطی وسواس به خرج ندهید. مطمئنا لازم است که با دقت بالایی به فایل‌ها گوش کنید، اما حتی برای فردی که زبان مادری آن انگلیسی است، ممکن است این اتفاق به طور معمول رخ دهد. پس تمام توجه خود را به گوش دادن معطوف کنید.
  • در بخش لیسنینگ تافل یادداشت برداری یک روش کارآمد است. اما انجام این کار به میزان زیاد توصیه نمی‌شود. در این یادداشت برداری‌ها از نوشتن جملات بلند، نقل قول‌ها و کپی کردن کامل محتوا، خودداری کنید. اگر یادداشت برداری را به صورت حرفه‌ای انجام دهید، به قدرت تمرکز خود کمک می‌کنید و می‌توانید معنا و مفهوم فایل را بیشتر درک ‌کنید. 

10 دقیقه استراحت در حین آزمون تافل

ساختار آزمون تافل به این صورت است که بعد از سپری کردن دو بخش اول می‌توانید 10 دقیقه استراحت کنید. به همین جهت عملکرد شما در زمان استراحت بسیار مهم است. در ادامه نکاتی را به شما می‌گوییم تا بتوانید به کمک آن‌ها، عملکرد خود را در زمان استراحت بهبود ببخشید:

  • پیاده روی کنید: در فضای اتاق یا بیرون از آن کمی قدم بزنید. توجه کنید که ساکن ماندن باعث تضعیف قوای ذهنی و جسمی شما می‌شود؛ بنابراین چند دقیقه پیاده روی به بهبود عملکرد شما کمک زیادی می‌کند.
  • یک نوشیدنی و میان وعده مقوی برای تایم استراحت از قبل تهیه کنید. در خوردن و آشامیدن زیاده روی نکنید. پس به اندازه کم یک میان وعده میل کنید تا انرژی شما بازیابی شود. 
  • در طول آزمون فرصت استفاده از سرویس بهداشتی را ندارید، بنابراین، در زمان استراحت آبی به صورت خود بزنید تا آمادگی لازم را برای شرکت در نیمه دوم آزمون پیدا کنید. 
  • در آخر شما مانند چک امنیتی مرحله اول، یک بررسی امنیتی دارید که در پایان استراحت باید آن را انجام دهید.

ساختار بخش اسپیکینگ (Speaking) آزمون تافل چیست؟

بخش اسپیکینگ در تافل، کوتاه‌ترین بخش بعد از زمان استراحت است. زمان 17 دقیقه‌ای این بخش به 4 تمرین سخنرانی اختصاص دارد. هر چهار تمرین اسپیکینگ تافل، محدودیت‌های زمانی متفاوتی دارند. این بخش از نظر نمره‌دهی سیر مشخصی ندارد و براساس امتیازهای خام با مقیاس بین 0 تا 30 در گزارش نمره رسمی اعلام می‌شود. 

اسپیکینگ تافل در چهار بخش سخنرانی مستقل، تلفیقی (گوش دادن)، تلفیقی ( گوش دادن، خواندن: علمی) و تلفیقی (گوش دادن و خواندن: زندگی دانشجویی) دارای سوالات متفاوتی است:

در تمرین اول شما باید به طور مستقل صحبت کنید. به این منظور که نیاز به خواندن یا گوش دادن هیچ فایلی نیست. تمرین‌های بعدی شامل تمرینات گفتاری تلفیقی است. یعنی شما باید گفتار را با دیگر مهارت‌ها تلفیق و سپس گوش کنید، بخوانید یا هر دو را با هم انجام دهید. 

در مجموع در تمرین سخنرانی مستقل موضوعات اجتماعی مختلفی در نظر گرفته شده‌اند که شما باید نظر شخصی خود را در مورد یکی از آن‌ها بیان کنید. 

دستورالعمل‌های کلیدی در بخش صحبت کردن و سخنرانی

برای داشتن عملکردی موفقیت آمیز در بخش سخنرانی، به دستورالعمل‌های زیر توجه کنید: 

  • یادداشت کردن پاسخ‌ها در این بخش بسیار کاربردی است. مشخص است که نمی‌توانید هرآنچه را می‌گویید یادداشت کنید، اما نوشتن پاسخ‌ها به طور خلاصه و خواندن آن‌ها با صدای بلند به شما کمک می‌کند تا برای پیدا کردن بهترین پاسخ، درک عمیق‌تری داشته باشید. این روش به شما کمک می‌کند تا در 3 بخش سخنرانی تلفیقی، بهتر عمل کنید. 
  • در تمرین اول که همان سخنرانی مستقل است، به سرعت فکر کنید و مطمئن شوید که برای سخنرانی، گفته‌های لازم را آماده دارید. در این بخش 15 ثانیه فرصت برای آماده کردن پاسخ و 45 ثانیه زمان برای صحبت کردن دارید، پس ضرورت دارد که تمرین کافی برای این بخش داشته باشید. 
  • تمام توجه خود را به تلفظ صحیح کلمات معطوف نکنید. همان اندازه که تلفظ مهم است، لحن، ریتم و سرعت گفتار شما مورد اهمیت است. 

ساختار آزمون تافل در بخش رایتینگ (Writing)

آخرین بخش از آزمون تافل بسیار ساده و راحت است. دو تمرین برای بخش نوشتن در نظر گرفته شده است. مدت زمان در نظر گرفته شده برای این بخش 50 دقیقه است. البته این مدت زمان برای هر دو تمرین یکسان نیست و محدودیت‌های زمانی متفاوتی برای آن‌ها در نظر گرفته شده است. 

از نظر نمره دهی مقیاسی بین 0 تا 5 برای هر مقاله در نظر گرفته شده است که پس از اتمام آزمون، نمره هر دو تمرین با هم جمع می‌شوند و سپس بر اساس یک مقیاس عددی بین 0 تا 30، نمره نهایی محاسبه می‌شود. این نمره را می‌توانید در کارنامه رسمی خود مشاهده کنید. 

سوالات بخش رایتینگ شامل دو تمرین تلفیقی و تمرین مستقل است:

  • تمرین تلفیقی: در این تمرین یک متن 300 کلمه‌ای با محوریت سه موضوع اصلی را می‌خوانید؛ سپس یک سخنرانی برای شما پخش می‌شود که در آن استاد با سه موضوع مطرح شده مخالفت می‌کند. شما بعد از مطالعه متن و گوش دادن به سخنرانی، باید یک متن بین 150 تا 225 کلمه بنویسید و در آن صحبت‌های گوینده و ادعاهای موجود در متن را شرح دهید. در این تمرین زمان مطالعه متن 3 دقیقه، زمان سخنرانی 2 دقیقه و زمان پاسخ 20 دقیقه در نظر گرفته شده است. 
  • تمرین مستقل: سوالات این بخش در بیشتر مواقع شباهت زیادی به سوالات تمرین اول دارند و از شما خواسته می‌شود تا در مورد یک مسئله مهم اجتماعی، نظرات خود را بیان کنید. 

جمع بندی برای پرسش آزمون تافل چیست

در این مقاله به سوال آزمون تافل چیست پاسخ دادیم. شما باید پیش از شرکت در این آزمون، دوره‌های آموزش زبان انگلیسی را سپری کنید و هر چهار مهارت آن را در خود تقویت کنید. در کنار استفاده از منابع رایگان برای یادگیری، می‌توانید از پکیج‌های آموزشی نیز استفاده کنید تا روند یادگیری شما سرعت و کیفیت بالاتری داشته باشد. اگر شما تجربه شرکت در آزمون تافل را دارید، می‌توانید تجربیات و نظرات خود را با ما و دیگر کاربران این صفحه به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *