ساختار جمله در انگلیسی

زبان انگلیسی به عنوان یک زبان بین المللی در کل جهان شناخته شده است. جملات در زبان انگلیسی متنوع و زیاد هستند. ساختار در جملات زبان انگلیسی به بخش‌های مختلفی تقسیم بندی می‌شود که شناخت هر ساختار دارای اهمیت است. برخی از انواع ساختار جمله در انگلیسی ساده و برخی دیگر پیچیده هستند. از اجزای جملات انگلیسی می‌توان به فاعل، گزاره، مفعول و متمم فاعلی اشاره کرد که وجود هر کدام در جمله باعث می‌شود تا بتوان ساختار صحیح جمله را شکل داد. 

کسانی که به یادگیری ساختار جمله در زبان انگلیسی علاقه‌مند هستند و می‌خواهند از حروف ربط و جملات به درستی استفاده کنند، می‌توانند در این مقاله همراه ما باشند. در این مقاله قصد داریم تا ضمن اشاره به جمله و اجزای آن، در مورد ساختار کامل آن نیز صحبت کنیم.

جمله چیست؟

به مجموعه‌ای از کلمات که به طور معمول از دو بخش نهاد و گزاره تشکیل شده است جمله گفته می‌شود. نهاد چیزی یا کسی است که درباره آن خبر می‌دهیم و گزاره خبری است که در مورد نهاد داده می‌شود. جمله‌ای که دارای ساختار ساده است از سه بخش فاعل، فعل و مفعول تشکیل شده است. برخی از جملات انگلیسی کوتاه و برخی دیگه پیچیده هستند. جملات ساده را با اضافه کردن نهاد و گزاره می‌توان به جملات پیچیده تبدیل کرد. ساده بودن به معنای کوتاه بودن جمله نیست و  یک جمله ساده می‌تواند پیچیدگی‌های خودش را داشته باشد.

باید توجه داشته باشید که هر جمله دارای دست کم یک فعل و فاعل است. جمله صحیح جمله‌ای است که یک فکر یا نظر را به صورت کامل منتقل کند در غیر این صورت نمی‌توان آن را جمله نامید.

اجزای جمله در انگلیسی

قبل از پرداختن به ساختار جمله در انگلیسی بهتر است با اجزای جمله در انگلیسی آشنا شوید. از مهم‌ترین اجزای جمله در انگلیسی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

فاعل 

فاعل می‌تواند شخص یا یک مکان باشد که قصد دارد عملی را انجام دهد. فاعل نشان می‌دهد جمله درباره چه کسی بیان شده است. در جمله The Man Builds a House (مرد خانه‌ای می‌سازد)، مرد به عنوان فاعل در جمله آمده است.

گزاره

گزاره درباره عملی است که در حال انجام شدن است. گزاره می‌تواند ساده و یا چند ساختاری باشد. گزاره‌های ساده تنها دارای فعل هستند. نهاد و گزاره به عنوان بخش‌های اصلی ساختار یک جمله انگلیسی به شمار می‌روند. گزاره به همراه فعل و فاعل می‌آید تا معنای جمله به شکل کامل‌تری منتقل شود.

مفعول

یکی دیگر از اجزای جمله انگلیسی مفعول است که به صورت مستقیم و غیرمستقیم کاربردی است. مفعول مستقیم دریافت کننده عمل در جملات است. مفعول غیرمستقیم نشان می‌دهد که کار یا فعالیت روی چه چیزی یا برای چه کسی انجام شده است.

متمم فاعلی

متمم فاعلی یکی دیگر از ارکان جملات در زبان انگلیسی است که بعد از فعل ربطی می‌آید. متمم فاعلی می‌تواند به عنوان اسم، ضمیر یا صفت شناخته شود. زمانی که فعل ربطی در جمله داشته باشیم، متمم فاعلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ساختار جمله در انگلیسی

به دلیل متنوع بودن ساختار جملات در زبان انگلیسی، می‌توان ایده‌های جالبی را در ساختن جملات به کار برد. این امر باعث می‌شود تا تنوع نوشته به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کند. ساختار جمله انگلیسی در حالت کلی به جملات ساده، جملات مرکب، جملات پیچیده، جملات پیچیده-مرکب تقسیم بندی می‌شود. در ادامه به بررسی ساختار جملات در زبان انگلیسی می‌پردازیم و برای هر کدام یک مثال خواهیم آورد:

ساختار جمله ساده

اولین و ساده‌ترین نوع جمله در زبان انگلیسی، جمله ساده است که به صورت مستقل بیان می‌شود. جمله ساده می‌تواند از عبارت‌های مختلف تشکیل شده باشد. با این حساب می‌توان گفت که ممکن است جمله ساده دارای پیچیدگی‌هایی نیز باشد. جمله ساده دارای یک فعل و فاعل است. 

  • مثال: The level of unemployment increased میزان بیکاری افزایش یافته است.

ساختار جمله مرکب

در بحث ساختار جمله در انگلیسی به ساختار مرکب رسیدیم. ساختار جمله مرکب نشان می‌دهد که این گونه جملات از دو یا چند جمله‌واره تشکیل شده‌اند. در جملات مرکب هر یک از جمله‌واره‌ها دارای اهمیت هستند. جمله‌واره‌های مرکب هر کدام به صورت مستقل دارای معنا هستند. جمله‌های مرکب با استفاده از حروف ربط هم‌پایه به هم مرتبط می‌شوند. از مهم‌ترین این حروف می‌توان به and، but، or، for، yet و so اشاره کرد.

  • مثال: Everything was ready for the party and all the guests were outside – همه‌چیز برای مهمانی آماده بود و مهمانان همگی بیرون بودند.

ساختار جمله پیچیده

جمله پیچیده از چند بخش تشکیل شده است که شامل جمله‌واره مستقل و یک یا چند جمله‌واره وابسته است. در ساختار این نوع از جملات، دو جمله‌واره توسط حروف ربط وابسته به یکدیگر متصل می‌شوند که حروف ربط وابسته در ابتدای عبارت قرار می‌گیرد. حروف ربط وابسته شامل unless،  although، because، just as، whereas و even though هستند.

همچنین وجود حرف ربط دوتایی باعث اتصال دو جمله‌واره به هم شده و شامل حروف not only و but also می‌شود. نقطه ویرگول نیز به عنوان حرف ربط شناخته شده است. از مهم‌ترین حروف ربط دوتایی می‌توان به furthermore، however، therefore، in contrast و similarly اشاره کرد. 

  • مثال: You’ll be sick unless you stop eating too much – مریض می‌شوی مگر این‌که دست از زیاد خوردن برداری.

ساختار جمله مرکب پیچیده

جمله‌های مرکب پیچیده از دو بخش جمله‌وار مستقل و جمله‌واره وابسته تشکیل شده‌اند. وجود حداقل یک جمله‌واره وابسته در ساختار جمله مرکب پیچیده ضروری است. 

  • مثال: When the new structure was proposed in 2003, the Council at first refused to discuss the plans with community groups, but the Environment Court insisted on a full consultation process زمانی که در سال 2003 ساختار جدید مشخص شد، شورا ابتدا با این ساختار مخالفت کرد اماد با اصرار دادگاه محیط زیست بر روند مشاوره کلی، این ساختار تایید شد.

جمع بندی

همان‌طور که گفته شد مهم‌ترین اجزای جملات انگلیسی فعل و فاعل هستند که در کنار مفعول (مستقیم یا غیرمستقیم) می‌توانند یک جمله کامل را شکل دهند. در این مقاله در مورد ساختار جمله در انگلیسی صحبت کردیم. مثال‌های بیان شده به شما کمک خواهند کرد تا بتوانید ساختار جمله را به خوبی بشناسید. جمله‌های انگلیسی به 4 دسته اصلی ساده، مرکب، پیچیده و پیچیده مرکب تقسیم بندی می‌شوند. با تمرین و تکرار و یادگیری حروف ربط، قادر خواهید بود تا به آسانی جملات انگلیسی را در جای درست خود به کار ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *