دسته: توسعه

آزمون تافل چیست

آزمون تافل چیست و از چه قسمت‌هایی تشکیل می‌شود

مسیر یادگیری یک زبان بین‌المللی و رسمی می‌تواند با اهداف مختلفی در پیش گرفته شود. زبان انگلیسی در دسته‌بندی پرکاربردترین زبآن‌های رسمی و بین المللی قرار دارد. سالانه آزمون‌های مختلفی برای تعیین سطح افراد در زبان انگلیسی برگزار می‌شوند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به آزمون تافل و آزمون آیلتس اشاره کرد. در این مقاله می‌خواهیم به این سوال که آزمون تافل چیست پاسخ بدهیم.

از آنجایی که تافل یکی از آزمون‌های اصلی و مهم برای تعیین سطح افراد در زمینه برقراری ارتباط به زبان انگلیسی است، قوانین و شرایط خاصی برای آن در نظر گرفَته شده است. بررسی تمامی مراحل این آزمون می‌تواند به شما کمک کند تا با آمادگی بیشتری در جلسه امتحان حاضر شوید و در نهایت بالاترین نمره را کسب کنید. 

در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا به شما بگوییم که تافل چیست و چطور می‌توانید بهترین نمره را از آن کسب کنید. 

آزمون تافل چیست؟ 

TOEFL به معنای آزمون انگلیسی به عنوان زبان خارجی است. این آزمون با هدف تعیین سطح و سنجش توانایی افراد در میزان تسلط به زبان انگلیسی برگزار می‌شود. اما هدف از برگزاری آزمون تافل چیست ؟ افرادی که قصد ادامه تحصیل در یکی از دانشگاه‌های بین المللی را دارند یا اینکه می‌خواهند دوره‌های انگلیسی زبان را بگذرانند، همینطور قصد گرفتن ویزای دانشجویی را دارند، باید با کسب نمره قبولی تافل، واجد شرایط بودن خود را نشان دهند.

پس می‌توان گفت که تافل به عنوان یک آزمون استاندارد، با هدف تعیین سطح افراد در تسلط به زبان انگلیسی برای پذیرش در دانشگاه‌ها و گذراندن دوره‌هایی که به زبان انگلیسی برگزار می‌شوند، استفاده می‌شود. 

این آزمون به دو شیوه آنلاین و آفلاین برگزار می‌شود. به آزمون تافل آنلاین، TOEFL IBT و به تافل آفلاین یا همان آزمون تافل کاغذی، PBT TOEFL گفته می‌شود. در شیوه دوم برای برگزاری آزمون از کاغذ و قلم استفاده می‌شود. مناطقی مجاز به استفاده از شیوه دوم هستند، که دسترسی به اینترنت برای آن‌ها امکان‌پذیر نیست.

در مجموع تافل در یک زمان 4 ساعته برگزار میشود و دارای چهار بخش: خواندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت کردن است. 

آزمون تافل توسط موسسه ETS برگزار می‌شود و معتبر بودن آن توسط بیش از نه هزار موسسه و دانشگاه در 130 کشور جهان تایید شده است. در سال 1964 اولین آزمون TOEFL برگزار شد و طبق آمار رسمی تا کنون میزان شرکت‌کنندگان در این آزمون به 20 میلیون نفر رسیده است. 

فضای آزمون کاملا شبیه به یک کلاس است؛ به این صورت که باید بخشی از یک کتاب درسی را بخوانید و به یک کنفرانس گوش کنید و بعد براساس آن‌ها به سوالات پاسخ ‌دهید. 

در مرحله اول آزمون، توانایی خواندن و گوش دادن شما مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، سپس با یک استراحت ده دقیقه‌ای به سراغ بخش دوم، یعنی صحبت کردن و نوشتن می‌روید. 

آزمون تافل و نکات مثبت آن

برای اینکه بدانید آزمون تافل چیست ، باید از تمام جزئیات و نکات مربوط به آن آگاه شوید. در این بخش در مورد نکات مثبت آزمون تافل صحبت می‌کنیم: 

  • از آنجایی که تافل با هدف پذیرش در دانشگاه‌های بین المللی برگزار می‌شود، مورد تایید بودن آن در 100 دانشگاه برتر جهان، به ارزش و اعتبار بالای آن افزوده است. این آزمون علاوه بر اینکه در 130 کشور جهان از جمله استرالیا، انگلستان و کانادا و… مورد تایید است، تمامی دانشگاه‌های آمریکا نیز آن را پذیرفته‌اند.
  • رزرو آزمون تافل به سادگی قابل انجام است. شما در هرکجا و هر نقطه از جهان که باشید می‌توانید در این آزمون ثبت نام کنید. رزرو آزمون تافل به صورت آنلاین انجام می‌شود و دسترسی به محل‌های برگزاری در هر کجای دنیا امکان پذیر است. هر ساله تافل آنلاین در 50 تاریخ برگزار می‌شود و سازمان مربوطه نتایج آن را در طی 15 روز به شرکت‌کنندگان اعلام می‌کند. 
  • از آنجایی که آزمون تافل متقاضیان زیادی دارد، منابع یادگیری آن نیز به راحتی قابل دسترسی هستند. شما می‌توانید با یک سرچ ساده به منابع رایگان آن از جمله کتاب‌ها، فیلم‌ها، دوره‌های آنلاین و تمرینات دسترسی پیدا کنید. 
  • ارزیابی آزمون تافل دارای مقایس‌های بسیار دقیق است. تمامی بخش‌های این آزمون توسط متخصصین ارزیابی می‌شوند. به طور مثال در بخش گفتاری، 4 متخصص، کار ارزیابی را انجام می‌دهند و همین موجب می‌شود تا شما نمره واقعی را از آزمون کسب کنید. 

نکات منفی آزمون تافل چیست

در کنار نکات مثبت، این آزمون دارای چندین نکته منفی است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • از آنجایی که محبوبیت آزمون تافل بسیار بالا است، افراد زیادی متقاضی شرکت در آن هستند، به همین جهت حوزه‌های آزمون به سرعت تکمیل ظرفیت می‌شوند. بنابراین با وجود 50 بار برگزاری آن در سال، ممکن است به‌سختی بتوانید آزمون را برای خود رزرو کنید.
  • اگر فکر می‌کنید تسلط بر یک یا دو مهارت زبان انگلیسی شما را موفق به کسب نمره قبولی تافل می‌کند، سخت در اشتباه هستید، چرا که هر چهار مهارت خواندن، گوش دادن، نوشتن و صحبت کردن در آزمون تافل به یک اندازه مهم هستند.
  • مدت زمان آزمون تافل آنلاین چیزی در حدود 4 ساعت تخمین زده شده است؛ کسب نمره قبولی در این آزمون مستلزم تمرکز بالا است. شما باید بتوانید با قدرت تمرکز بالا در آزمون شرکت کنید، چرا که در طول امتحان مجبور هستید تا اطلاعات برخی از فایل‌های شنیداری را به ذهن بسپارید. 
  • علاوه بر تسلط به زبان انگلیسی، شرکت در آزمون تافل نیازمند تسلط به مهارت‌های کامپیوتری است. در تافل آنلاین باید به کار با کامپیوتر و تایپ سریع مسلط باشید. شما در مرحله نوشتن یک مقاله کامل باید بتوانید با سرعت و تمرکز بالا تایپ کنید تا بتوانید وقت کافی برای پاسخ دادن به سوالات ذخیره کنید. 

ساختار و نحوه برگزاری آزمون تافل چیست

آزمون تافل با توجه با اهمیت بالایی که دارد، دارای ساختاری منظم و برنامه‌ریزی شده است. نیاز است پیش از شرکت در آزمون، از روند اجرای هر کدام از بخش‌های آن مطلع شوید. 

ساختار آزمون تافل در بخش ریدینگ (Reading)

اولین بخش از آزمون تافل، بخش ریدینگ آن است. این بخش در TOEFL حرف اول را می‌زند. مدت زمان آن 54 دقیقه است. در این مدت زمان باید به 30 سوال پاسخ دهید. گاهی ممکن است 40 سوال با مدت زمان پاسخگویی 72 دقیقه‌ای داشته باشد. بخش خواندن دارای قسمت‌های نسبتا طولانی است، پس نیاز است آمادگی خوبی برای انجام آن داشته باشید. 

قسمت ریدینگ به سه بخش تمرین چند گزینه‌ای، تمرین جایگذاری در متن و تمرین درک مطلب تقسیم می‌شود:

  • تمرین چند گزینه‌ای: هر بخش از تافل خواندن، دارای 10 سوال است که در هر بخش، 8 مورد از آن به سوالات چند گزینه‌ای اختصاص داده می‌شود. 
  • تمرین جایگذاری در متن: در هر مجموعه سوال تافل ریدینگ، سوال نهم به تمرین جایگذاری در متن اختصاص داده می‌شود. این تمرین به صورت یک جمله کاملا جدید است که در متن موجود نیست. سپس با نشان دادن چند جای خالی در متن به شما، باید انتخاب کنید که جای جمله جدید کدام است. 
  • تمرین درک مطلب آزمون تافل چیست: سوالات این بخش دو نوع هستند. در نوع اول پنج جمله در اختیار دارید که باید از بین آن‌ها سه جمله را که به بهترین شکل متن را توصیف می‌کنند، انتخاب کنید. در نوع دوم، شما لیستی از عبارات دارید که باید آن‌ها را با توضیحات مطابقت دهید. 

دستورالعمل‌های کلیدی برای موفقیت در بخش ریدینگ

در ریدینگ تافل می‌توانید به کمک دستورالعمل‌های زیر، عملکردی موفقیت آمیز داشته باشید:

  • برای خواندن متن یک استراتژی خوب و مناسب انتخاب کنید: در ابتدا بهتر است پیش از رفتن به سراغ سوالات، یک بار کل متن را بخوانید و بعد از دیدن سوالات، متن را برای پیدا کردن پاسخ سوالات مرور کنید. می‌توانید با خواندن ابتدای هر پاراگراف و نگاه انداختن سطحی به ادامه متن، به پاسخ سوالات نزدیک‌تر شوید. 
  • زمان پاسخگویی را مدیریت کنید: 9 دقیقه برای خواندن متن، 7 دقیقه برای پاسخ دادن به 10 سوال و بررسی پاسخ‌ها در 2 دقیقه؛ اگر بتوانید براساس این مدت زمان به سوالات پاسخ دهید، پس قادر به پیشرفت در آن خواهید بود. مثلا می‌توانید سریع‌تر متن را بخوانید، سریع‌تر پاسخ دهید و در مقابل، وقت بیشتری به بازخوانی متن و بررسی پاسخ‌ها اختصاص دهید. 
  • برای یادگیری واژگان از روش‌های مختلف استفاده کنید: واژگان بخش ریدینگ در آزمون تافل بسیار سخت هستند و سختی آن‌ها نسبت به واژگان بخش‌های دیگر بیشتر است. معمولا استفاده از فلش‌کاردها در بین زبان آموزان رواج بیشتری دارد، اما بهتر است در کنار این روش، با خواندن متن‌های مختلف، به یادگیری واژه‌ها بپردازید. 

ساختار آزمون تافل در بخش لیسنینگ (Listening)

در بخش لیسنینگ 28 سوال با مدت زمان پاسخگویی 41 دقیقه‌، در نظر گرفته شده است. البته پرسش اینکه ساختار بخش لسینینگ آزمون تافل چیست، صحیح نیست؛ چراکه ساختار این بخش چندان قابل پیش‌بینی نخواهد بود. چون ممکن است مدت زمان آن به 57 دقیقه با 39 سوال تغییر پیدا کند. در ساختار اول، آزمون 3 سخنرانی و دو مکالمه و در ساختار دوم 4 سخنرانی و 3 مکالمه را شامل می‌شود. 

هر فایل صوتی را شما بدون امکان پخش دوباره یا عقب گرد، فقط یکبار می‌توانید گوش کنید. حتی سرعت گوش دادن فایل را نمی‌توانید تغییر دهید. همینطور رونویس و زیرنویسی برای هیچ کدام از فایل‌های صوتی در نظر نگرفته‌اند و فقط می‌توانید از اصطلاحات مهمی که بر روی صفحه ظاهر می‌شوند، کمک بگیرید. 

برای بخش گوش دادن آزمون تافل، سوالات به دو دسته چند گزینه‌ای و سوالات طبقه بندی، تقسیم شده‌اند:

  • سوالات چند گزینه‌ای: سوالات این بخش چهار گزینه‌ای هستند. برخی از آن‌ها با یک جواب درست و برخی دیگر از سوالات با دو پاسخ درست؛ برای سوالات به شما توضیح داده می‌شود که چند پاسخ صحیح را باید انتخاب کنید. سوالات این بخش مربوط به قطعه‌ای از فایل‌های صوتی است که قطعه مربوط به هر سوال دوباره برای شما پخش می‌شود. در خصوص نمرات این بخش، هر کدام از سوالات چه با یک پاسخ صحیح و چه با دو پاسخ صحیح، فقط ارزشی معادل یک نمره دارند. 
  • سوالات طبقه‌بندی آزمون تافل چیست: این دسته از سوالات در آزمون تافل حداقل برای یک بار هم که شده، مورد استفاده قرار می‌گیرند. به این صورت که سوالاتی طبقه بندی شده به شکل دسته‌بندی‌ها و جداول مطرح می‌شوند، سپس شما باید مشخص کنید که هر کدام از اطلاعات مربوط به کدام دسته‌بندی است. 

دستورالعمل‌های کلیدی برای موفقیت در بخش لیسنینگ

در بخش لیسنینگ می‌توانید به کمک دستورالعمل‌های زیر موفقیت لازم را کسب کنید:

  • ممکن است در حین گوش دادن به فایل‌های صوتی برخی از کلمات را به وضح نشنوید، بنابراین سعی کنید که در چنین شرایطی وسواس به خرج ندهید. مطمئنا لازم است که با دقت بالایی به فایل‌ها گوش کنید، اما حتی برای فردی که زبان مادری آن انگلیسی است، ممکن است این اتفاق به طور معمول رخ دهد. پس تمام توجه خود را به گوش دادن معطوف کنید.
  • در بخش لیسنینگ تافل یادداشت برداری یک روش کارآمد است. اما انجام این کار به میزان زیاد توصیه نمی‌شود. در این یادداشت برداری‌ها از نوشتن جملات بلند، نقل قول‌ها و کپی کردن کامل محتوا، خودداری کنید. اگر یادداشت برداری را به صورت حرفه‌ای انجام دهید، به قدرت تمرکز خود کمک می‌کنید و می‌توانید معنا و مفهوم فایل را بیشتر درک ‌کنید. 

10 دقیقه استراحت در حین آزمون تافل

ساختار آزمون تافل به این صورت است که بعد از سپری کردن دو بخش اول می‌توانید 10 دقیقه استراحت کنید. به همین جهت عملکرد شما در زمان استراحت بسیار مهم است. در ادامه نکاتی را به شما می‌گوییم تا بتوانید به کمک آن‌ها، عملکرد خود را در زمان استراحت بهبود ببخشید:

  • پیاده روی کنید: در فضای اتاق یا بیرون از آن کمی قدم بزنید. توجه کنید که ساکن ماندن باعث تضعیف قوای ذهنی و جسمی شما می‌شود؛ بنابراین چند دقیقه پیاده روی به بهبود عملکرد شما کمک زیادی می‌کند.
  • یک نوشیدنی و میان وعده مقوی برای تایم استراحت از قبل تهیه کنید. در خوردن و آشامیدن زیاده روی نکنید. پس به اندازه کم یک میان وعده میل کنید تا انرژی شما بازیابی شود. 
  • در طول آزمون فرصت استفاده از سرویس بهداشتی را ندارید، بنابراین، در زمان استراحت آبی به صورت خود بزنید تا آمادگی لازم را برای شرکت در نیمه دوم آزمون پیدا کنید. 
  • در آخر شما مانند چک امنیتی مرحله اول، یک بررسی امنیتی دارید که در پایان استراحت باید آن را انجام دهید.

ساختار بخش اسپیکینگ (Speaking) آزمون تافل چیست؟

بخش اسپیکینگ در تافل، کوتاه‌ترین بخش بعد از زمان استراحت است. زمان 17 دقیقه‌ای این بخش به 4 تمرین سخنرانی اختصاص دارد. هر چهار تمرین اسپیکینگ تافل، محدودیت‌های زمانی متفاوتی دارند. این بخش از نظر نمره‌دهی سیر مشخصی ندارد و براساس امتیازهای خام با مقیاس بین 0 تا 30 در گزارش نمره رسمی اعلام می‌شود. 

اسپیکینگ تافل در چهار بخش سخنرانی مستقل، تلفیقی (گوش دادن)، تلفیقی ( گوش دادن، خواندن: علمی) و تلفیقی (گوش دادن و خواندن: زندگی دانشجویی) دارای سوالات متفاوتی است:

در تمرین اول شما باید به طور مستقل صحبت کنید. به این منظور که نیاز به خواندن یا گوش دادن هیچ فایلی نیست. تمرین‌های بعدی شامل تمرینات گفتاری تلفیقی است. یعنی شما باید گفتار را با دیگر مهارت‌ها تلفیق و سپس گوش کنید، بخوانید یا هر دو را با هم انجام دهید. 

در مجموع در تمرین سخنرانی مستقل موضوعات اجتماعی مختلفی در نظر گرفته شده‌اند که شما باید نظر شخصی خود را در مورد یکی از آن‌ها بیان کنید. 

دستورالعمل‌های کلیدی در بخش صحبت کردن و سخنرانی

برای داشتن عملکردی موفقیت آمیز در بخش سخنرانی، به دستورالعمل‌های زیر توجه کنید: 

  • یادداشت کردن پاسخ‌ها در این بخش بسیار کاربردی است. مشخص است که نمی‌توانید هرآنچه را می‌گویید یادداشت کنید، اما نوشتن پاسخ‌ها به طور خلاصه و خواندن آن‌ها با صدای بلند به شما کمک می‌کند تا برای پیدا کردن بهترین پاسخ، درک عمیق‌تری داشته باشید. این روش به شما کمک می‌کند تا در 3 بخش سخنرانی تلفیقی، بهتر عمل کنید. 
  • در تمرین اول که همان سخنرانی مستقل است، به سرعت فکر کنید و مطمئن شوید که برای سخنرانی، گفته‌های لازم را آماده دارید. در این بخش 15 ثانیه فرصت برای آماده کردن پاسخ و 45 ثانیه زمان برای صحبت کردن دارید، پس ضرورت دارد که تمرین کافی برای این بخش داشته باشید. 
  • تمام توجه خود را به تلفظ صحیح کلمات معطوف نکنید. همان اندازه که تلفظ مهم است، لحن، ریتم و سرعت گفتار شما مورد اهمیت است. 

ساختار آزمون تافل در بخش رایتینگ (Writing)

آخرین بخش از آزمون تافل بسیار ساده و راحت است. دو تمرین برای بخش نوشتن در نظر گرفته شده است. مدت زمان در نظر گرفته شده برای این بخش 50 دقیقه است. البته این مدت زمان برای هر دو تمرین یکسان نیست و محدودیت‌های زمانی متفاوتی برای آن‌ها در نظر گرفته شده است. 

از نظر نمره دهی مقیاسی بین 0 تا 5 برای هر مقاله در نظر گرفته شده است که پس از اتمام آزمون، نمره هر دو تمرین با هم جمع می‌شوند و سپس بر اساس یک مقیاس عددی بین 0 تا 30، نمره نهایی محاسبه می‌شود. این نمره را می‌توانید در کارنامه رسمی خود مشاهده کنید. 

سوالات بخش رایتینگ شامل دو تمرین تلفیقی و تمرین مستقل است:

  • تمرین تلفیقی: در این تمرین یک متن 300 کلمه‌ای با محوریت سه موضوع اصلی را می‌خوانید؛ سپس یک سخنرانی برای شما پخش می‌شود که در آن استاد با سه موضوع مطرح شده مخالفت می‌کند. شما بعد از مطالعه متن و گوش دادن به سخنرانی، باید یک متن بین 150 تا 225 کلمه بنویسید و در آن صحبت‌های گوینده و ادعاهای موجود در متن را شرح دهید. در این تمرین زمان مطالعه متن 3 دقیقه، زمان سخنرانی 2 دقیقه و زمان پاسخ 20 دقیقه در نظر گرفته شده است. 
  • تمرین مستقل: سوالات این بخش در بیشتر مواقع شباهت زیادی به سوالات تمرین اول دارند و از شما خواسته می‌شود تا در مورد یک مسئله مهم اجتماعی، نظرات خود را بیان کنید. 

جمع بندی برای پرسش آزمون تافل چیست

در این مقاله به سوال آزمون تافل چیست پاسخ دادیم. شما باید پیش از شرکت در این آزمون، دوره‌های آموزش زبان انگلیسی را سپری کنید و هر چهار مهارت آن را در خود تقویت کنید. در کنار استفاده از منابع رایگان برای یادگیری، می‌توانید از پکیج‌های آموزشی نیز استفاده کنید تا روند یادگیری شما سرعت و کیفیت بالاتری داشته باشد. اگر شما تجربه شرکت در آزمون تافل را دارید، می‌توانید تجربیات و نظرات خود را با ما و دیگر کاربران این صفحه به اشتراک بگذارید.

۱۲ شغل درآمد زا از طریق زبان انگلیسی

  1. اگر به زبان انگلیسی مسلط باشید، به راحتی می توانید در ایونت های بین المللی به عنوان مترجم فعالیت کنید. مثلا نمایشگاه های بین المللی که در داخل یا خارج از ایران برگزار می شوند و شما می توانید در غرفه های مختلف به عنوان مترجم فارسی به انگلیسی و بالعکس کار کنید. خود من در سال۸۵ به عنوان مترجم غرفه عربستان سعودی در نمایشگاه پتروشیمی تهران به مدت یک هفته کار کردم و در آمد بسیار خوبی داشتم.
  2. همچنین می توانید به عنوان مترجم در کنفرانس های بین المللی داخل و یا خارج از ایران کار کنید. خوبی این کنفرانس ها این است که شما می توانید علاوه بر در آمد زایی، با انسان های سر شناس آشنا شوید و از این طریق وارد بیزینس های بین المللی شوید. اینها همه کارهای مترجمی موقت هست که شما به عنوان مترجم شفاهی یا همراه، همکاری خواهید کرد.
  3. همان طور که می دانید، در حال حاضر اکثر فعالان شبکه های اجتماعی می خواهند کارشان را بین المللی کنند و به مترجمانی نیاز دارند که پست ها و مقالاتشان را در داخل سایت یا پیجشان به زبان انگلیسی ترجمه کنند، مثلا می خواهند پست هایشان در داخل اینستا گرام و یا ویدیوهایشان در داخل یوتیوب زیرنویس انگلیسی داشته باشند تا بتوانند مخاطبان خارجی را هم جذب کنند. در حال حاضر برای ترجمه ویدیوها در شبکه های اجتماعی دقیقه ای بین ۵۰ تا ۱۵۰ هزار تومان پرداخت می شود.
  4. اگر می خواهید به طور دائمی کار ترجمه را انجام دهید، شرکت های بین المللی زیادی در ایران هستند که کار صادرات و واردات را انجام می دهند و یا شرکت های کشتیرانی و موسسه های حقوقی که برای پرونده های بین المللی خود به مترجم نیاز دارند.
  5. علاقمندان به کار در سازمان ها و وزارتخانه های دولتی می توانند در وزارت امور خارجه به عنوان مترجم همزمان کار کنند. مترجمان همزمان، هنگامی که کنفرانسی در حال برگزاری هست در داخل اتاقک هایی می نشینند و به طور همزمان کار ترجمه را انجام میدهند. این کار بسیار سختی است ولی درآمد بسیار بالایی دارد.
  6. در صدا وسیما شبکه ای داریم به اسم Press TV. این شبکه نیاز به افرادی دارد که بتوانند خیلی روان انگلیسی صحبت کنند یا کار ترجمه را انجام دهند.
  7. همچنین روزنامه هایی در ایران داریم که به انگلیسی چاپ می شوند و به کسانی نیاز دارند که بتوانند فارسی را به انگلیسی ترجمه کنند. روزنامه های فارسی هم نیاز به افرادی دارند که انگلیسی را به فارسی ترجمه کنند. من زمانی که دانشجو بودم در دوتا از روزنامه های آن زمان مقاله ترجمه می کردم و درآمد خوبی داشتم.
  8. اگر می خواهید خیلی رسمی تر کارترجمه را در قالب های مشخص و به طور دائمی انجام دهید، کار در دارالترجمه ها را پیشنهاد می کنم. همان طور که می دانید دارالترجمه ها انواع مدارک و اسناد را ترجمه می کنند. کسانی که می خواهند خودشان دارالترجمه بزنند بدیهی است که درآمد بسیار بالایی را کسب خواهند کرد. برای مثال برای ترجمه هر مدرک بین ۳۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان باید پرداخت کرد.
  9. یک سری خبرنگاران خارجی به طور دائمی وارد کشور ما می شوند که با افراد مهم در کشور ما مصاحبه هایی انجام می دهند و به مترجم نیاز دارند. خیلی از دوستان و همکاران من سالها به عنوان مترجم با این خبرنگاران کار کردند و بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار در روز در آمد داشتند.
  10. همچنین یک سری خبرگزاری های خارجی در داخل ایران هستند که مشغول تهیه اخبار هستند و نیاز به مترجم دایمی دارند. از جمله خبر گزاری فرانسه که به تازگی به من پیشنهاد همکاری دادند و گفتند حداقل ماهی ۱۵۰۰ یورو حقوق خواهیم داد.
  11. یکی دیگر از کارهای بسیار جذاب برای مترجمان، کار در سفارتخانه ها یا مراکز فرهنگی کشورهای مختلف در تهران می باشد. در آمد ماهیانه برای کار در این مکان ها ماهی حداقل ۱۰۰۰ دلار می باشد.
  12. شغل آخری که می خواهم معرفی کنم، تورلیدری یا مترجم توریستهای درمانی در ایران هست. این شغل هم برای کسانی که انگلیسی و احیانا عربی بلد هستند، بسیار درآمدزاست چون علاوه بر درآمد روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ دلار، انعام خوبی هم دریافت خواهید کرد.

بزرگترین دغدغه ها و مشکلات زبان آموزان در یادگیری زبان انگلیسی

سوال: مشکلات زبان آموزان در یادگیری زبان انگلیسی چی هست و چه راهکارهایی برای یادگیری لغات وجود دارد؟

جواب: مشکلی که در یادگیری لغات  وجود دارد این است که ما وقتی لغتی را یاد می گیریم، متاسفانه هیچ تضمینی وجود ندارد که در حافظه بلند مدت و یا کوتاه مدت ما ذخیره شود. این موضوع کاملا به خود زبان آموز بستگی دارد. زیرا ما با هر لغتی که مواجه می شویم باید تمام تلاشمان را بکنیم که آن لغت وارد دایره لغات فعال ما بشود تا ما بتوانیم در مکالمات روزمره و زندگیمان از آن استفاده کنیم و برای ما کاربردی باشد. به خاطر اینکه زبان آموزان از یک لغت، کمتر استفاده می کنند به نقطه ی دور ذهن آنها می رود و وارد دایره لغات فعال آنها نمی شود.

برای برطرف کردن این مشکل و اینکه یک لغت برای همیشه وارد ذهن ما شود چند راهکار ارائه می دهیم:

باید توجه کرد که هر کسی ممکن است با یکی از این روش ها ارتباط برقرار کند و یاد بگیرد و همه افراد با یک روش مشخص و خاص نمی توانند یاد بگیرند و نباید راهکارهای آموزشی را به همه افراد تعمیم داد.

راهکار اول ( تصویرسازی): ابتدا لغت جدیدی که معنی آن را نمی دانیم، در گوگل سرچ می کنیم و بدون نگاه کردن به توضیحات آن کلمه  فقط به عکس هایی که برای آن کلمه آورده است نگاه می کنیم. سعی کنید آن تصاویر را در ذهن خود داشته باشید که اگر بعدها توضیحات آن کلمه را فراموش کردید با یاد آوری آن تصویر، معنی کلمه را هم به یاد بیاورید. چون ذهن ما تصاویر را دیرتر فراموش می کند و تصاویر، بهتر در حافظه ما ذخیره می شوند.

با نگاه کردن به آن تصویر ما تا حدودی متوجه می شویم که آن کلمه به چه چیزی مربوط می شود و معانی اضافی و بی ربط به آن کلمه از ذهن ما خارج می شود.

بعد از آن در گوگل دیکشنری و یا هر دیکشنری انگلیسی به انگلیسی معتبر توضیحات آن کلمه را می خوانیم. تا اینجا ممکن است پنجاه درصد معنی کلمه را فهمیده باشیم. بعد از آن سعی کنیم توضیح آن کلمه را با آن کلماتی که خودمان بلد هستیم و به حالت ساده تری که می فهمیم، بنویسیم. بعد از آن حتما باید برای هر لغت دو تا سه تا جمله نمونه از گوگل پیدا کنیم و در دفتر لغات خود یادداشت کنیم  و یک جمله نمونه هم از جانب خودمان  برای آن لغت بنویسیم.

سپس حتما به کاربرد آن کلمه توجه می کنیم تا بفهمیم این کلمه ای که ما معنی آن را یادگرفتیم  در کجای جمله استفاده می شود و به چه حالت هایی ( اسم – فعل – صفت – قید و…) به کار می رود.

بعد از اینکه پنج یا شش کلمه را با این روش یاد گرفتیم، سعی کنیم یک پاراگراف داستانی با این چند کلمه بنویسیم. برای همین بهتر است کلمات جدیدی که یاد می گیریم تقریبا در یک حوزه باشند. بهتر است از گرامرهای جدیدی هم که یادگرفتیم در نوشتن این پاراگراف استفاده کنیم تا هم گرامر و هم لغات را تمرین کرده باشیم.

راهکار دوم : لغاتی که ما بیشتر آنها را فراموش می کنیم و یا سخت تر هستند را در برگه های کوچک رنگی می نویسیم و آنها را به در کمد یا یخچال و یا هر جای دیگری که بیشتر به چشممان می خورد، می چسبانیم تا مدام جلوی چشممان باشد و در حافظه بلند مدت ما ذخیره شود.

سوال: چه راهکار هایی برای یادگیری گرامر وجود دارد به طوری که زبان آموزان بتوانند از آن در مکالمات خود استفاده کنند و برای آنها کاربردی باشد؟

جواب: گرامر، غیرمنعطف ترین بخش زبان است. ما نباید گرامر را به صورت فرمول وار یاد بگیریم. بهترین روش برای یادگیری گرامر این است که آن را در داخل یک داستان کوتاه و یا یک متن یاد بگیریم و سعی کنیم با دقت، الگوهای آن گرامر و کاربرد و زمان آن را از داخل آن متن استخراج کنیم و سپس به فرمول آن نگاه کنیم.

سوال: زبان آموزان چه مشکلاتی در آزمون آیلتس دارند و چه راهکارهایی برای برطرف کردن این مشکلات وجود دارد؟

جواب: اگر به صورت خودخوان می خواهید برای آزمون آیلتس آماده شوید حتما باید دو یا سه ماه قبل ازآزمون، زیر نظر یک استاد آیلتس پیش بروید، چون یادگیری به صورت خودخوان ضریب خطای ما را بالا می برد و باید یک استادی باشد تا اشتباهات و خطاهای ما را اصلاح کند.

کسانی که می خواهند برای آیلتس مطالعه کنند پیشنهاد می شود از کتاب ” New  insight  into IELTS ” استفاده کنند. این کتاب سطح استانداردی دارد و برای آماده کردن زبان آموزان برای آیلتس مناسب می باشد. کتاب ” Mindset  for  IELTS ” هم برای آزمون آیلتس مفید می باشد.

یکی از اشتباهات زبان آموزان در مطالعه آیلتس این است که خیلی پراکنده مطالعه می کنند و از کتاب ها و منابع مختلف به صورت هم زمان استفاده می کنند که باعث سردرگمی آنها می شود. باید یک کتاب را مناسب با آن سطحی که می خواهید امتحان دهید، انتخاب کنید و تمام تمرکز خود را روی آن بگذارید و از آن کتاب و نکاتش حتما نت برداری کنید. یکی از منابعی که می توانید به طور خود خوان هم زبان یاد بگیرید و هم برای آیلتس آماده شوید یوتیوب می باشد.

سوال: برای تقویت مهارت شنیداری در زبان انگلیسی چه راهکارهایی و جود دارد و مشکلات زبان آموزان در یادگیری زبان انگلیسی چیست؟

جواب: برای تقویت مهارت شنیداری، حتما باید از فایل های صوتی استفاده کرد و نمی توان با کتاب این مهارت را تقویت کرد. مگر اینکه آن کتاب فایل صوتی داشته باشد. از فیلم ها، سریال ها، پادکست ها و اخبار می توان برای تقویت مهارت شنیداری استفاده کرد. مهم ترین نکته در یادگیری زبان این است که خودمان بخواهیم یاد بگیریم و از یادگیری زبان هدف داشته باشیم. در این صورت با توجه به زمان حال امکانات و منابع فراوانی وجود دارند که

می توانیم از آنها برای یادگیری استفاده کنیم. باید سعی کنیم گوشمان را به لهجه های مختلف زبان انگلیسی عادت دهیم. برای تقویت مهارت شنیداری با هر منبعی چه فیلم و سریال و چه موسیقی باید متن نوشتاری آن را داشته باشیم و هنگامی که فایل صوتی را گوش می دهیم، به متن نگاه کنیم و بعد آن را به قسمت های کوتاه تقسیم کنیم و پاز دهیم و با توجه به لحن گوینده، آن جمله را برای خودمان تکرار کنیم. درآن قسمت ممکن است کلماتی وجود داشته باشد که ما معنی آنها را ندانیم و یا حتی بار اول به درستی متوجه نشویم. سعی کنیم یک قسمت آن را کامل کنیم و بعد سراغ ادامه آن برویم.

سوال: راهکارهای تقویت مکالمه چیست؟

جواب: ما باید سعی کنیم هر چیزی را که یاد میگیریم، در صحبت کردن استفاده کنیم و باید تلاش کنیم هرطوری شده تمرین صحبت کردن را داشته باشیم. هر چقدر هم که صحبت کردن ما دست و پا شکسته و غلط باشد، باز هم باید صحبت کنیم. روشی که برای تقویت مهارت شنیداری گفتیم برای تقویت مکالمه هم می توانیم به کار ببریم. این روش، هم مهارت شنیداری و هم مکالمه ما را قوی می کند. یکی دیگر از روش ها این است که جلوی آینه برویم و شروع کنیم با خودمان بلند بلند انگلیسی صحبت کنیم. می توانیم برای تقویت مکالمه، پارتنر زبان هم پیدا کنیم و با او تمرین کنیم و باعث یادگیری زبان انگلیسی بصورت ساده می‌شود.

سوال: کلاس های آنلاین بهتر است یا حضوری؟

جواب: این موضوع کاملا به خود افراد بستگی دارد. ولی با توجه به این که برای شرکت در کلاس های آنلاین شما نیار به پرداختن هزینه رفت و آمد و صرف زمان برای حمل و نقل را ندارید، کلاس های آنلاین را برای یادگیری زبان انگلیسی پیشنهاد می کنیم.

تولید محتوا برای مدرسین زبان

سوال: تولید محتوا چیست؟

جواب: آن چیزی که باعث می شود بقیه افراد شما را بشناسند و به سمت شما جذب شوند. حال این تولید محتوا می تواند در زمینه های مختلف باشد. برای مثال، شما یک مدرس زبان هستید که می توانید با تولید محتوا زبان آموزان را به سمت خود جذب کنید. در این روش، شما اول باید اعتماد زبان آموزان را به خود جلب کنید.

سوال: تولید محتوا را بهتر است خودمان انجام دهیم یا پول دهیم تا دیگران انجام دهند؟

 سوال: شما باید برای خود یک بیزینس مدل داشته باشید و باید بدانید که شما چه قدر می خواهید  برای تبلیغات خود کار کنید و هزینه صرف کنید. بهتر است که محتوایتان را خودتان تولید کنید. تولید محتوا چیز سختی نیست.  ولی اگر می خواهید سایت داشته باشید، حتما باید به متخصصان سئو مراجعه نمایید. اگر بخواهید در اینستا گرام و تلگرام تولید محتوا کنید یا بسته های آموزشی تولید کنید، واقعا نیازی نیست که کسی را بیاورید و بخواهید برای شما تولید محتوا کند. هر چه محتوای شما طبیعی تر و ساده تر باشد بازدید کننده بیشتری خواهد داشت. باید محتوایتان را خودتان تولید کنید چون تولید محتوا یک بحث مداوم است و قرار است همیشه ادامه داشته باشد و شما تا کی می خواهید پول بدهید تا دیگران برایتان تولید محتوا کنند؟

سوال: برای تولید محتوا چه مهارت هایی لازم است بلد باشیم؟

جواب: ۱. ابتدا باید به این توجه کنید که چه محتوایی می خواهید تولید کنید. امروزه محتواهای صوتی خیلی پرطرفدار شده اند. پس اگر شما می خواهید در قالب پادکست و صوت تولید محتوا کنید ، باید فن بیان خوبی داشته باشید. اگر فن بیان خوبی نداشته باشید، هم مخاطب از گوش دادن خسته می شود و ادامه نمی دهد و هم نمی تواند محتوا را به خوبی درک کند و برای او آزاردهنده می شود.

۲. مهارت دیگری که لازم است بلد باشید، نت وورکینگ و شبکه سازی با افراد است. افرادی می توانند این کار را بکنند که نت وورکینگ قوی داشته باشند و بتوانند با افراد مختلف شبکه سازی کنند، چه آدم هایی که در آن حوزه کار می کنند و چه مشتریان هدفشان. برای همین، شما نیاز دارید برای تولید محتوا بتوانید خیلی خوب با مردم ارتباط برقرار کنید و بتوانید خیلی خوب آنالیز کنید و ذهن آنالیز گری داشته باشید و انتقاد پذیر باشید. خیلی از افراد هستند که نمی توانند تشخیص دهند که مخاطب یا فالوورهایشان چه محتوایی را دوست دارند و جذب چه چیزهای می شوند. در صورتی که باید بتوانید آنالیز کنید و محتوایی تولید کنید که جذب شما شوند.

۳. ابتدا باید متنی را که می خواهید به عنوان کپشن در اینستاگرام بگذارید، خوب ویرایش کنید و سپس در اینستاگرام  قرار دهید. چون اگر اشتباه پست کنید و سپس آن را ادیت کنید اینستاگرام نمی گذارد بازدید کننده های پست شما زیاد شود و به اکسپلوربرود.

۴. سعی کنید محتواهای جذاب و سرگرم کننده دیگری به جز موضوع اصلی  محتوایتان  برای مخاطبانتان تولید کنید. اگر همیشه درباره آن کار و یا موضوع اصلی، محتوا تولید کنید برای مخطبان خسته کننده می شود. برای مثال، اگر در پیج خود زبان آلمانی آموزش می دهید و به طور مداوم عکس و فیلم و مطلب از آموزش زبان می گذارید، فقط برای کسانی جذاب است که زبان آلمانی را بلد هستند و در حال آموزش هستند، در حالیکه خیلی از افراد برای سرگرمی، پیج شما را دنبال می کنند و برای آنها خسته کننده می شود. اگر اطلاعاتی را که در اختیار مخاطبان خود قرار می دهید از گوگل و یا کتاب و… پیدا  کرده اید حتما باید منبع را نیز ذکر کنید.

۵. باید توجه کنید که فقط روی یک پلتفرم مثل اینستاگرام  متمرکز نشوید و بعد از جذب مخاطب از طریق اینستاگرام، آنها را به یک پلتفرم دیگر – مثل سایت- که با ثبات تر است هدایت کنید چون ممکن است هر لحظه اینستاگرام فیلتر شود و یا پیج شما بپرد. یوتیوب هم یک پلتفرم فوق العاده برای مدرسین زبان است.

۶. اگر محتوای ویدیویی تولید می کنید، توجه کنید که خیلی طولانی نشود چون مخاطبان حوصله شان سر می رود. سعی کنید ویدیوتان نهایتا 3 دقیقه ای باشد و تمام نکات را خیلی سریع و تیتروار بیان کنید. بهتر است کاری کنید که فکر مخاطبان درگیر شود و خودشان در بحث ها مشارکت کنند و پست های شما را لایک و سیو کنند.

۷. برای کسب در آمد از طیق تولید محتوا باید صبر کنید و نباید توقع داشته باشید بعد از سه یا چهار بار تولید محتوا در اینستاگرام به کسب در آمد برسید و سریع محتوای خود را پولی کنید.

سوال: مدت زمان رشد طبیعی یک پیج اینستاگرام چه قدر است؟

 جواب: در حال حاضر، اگر شما به طور مداوم تولید محتوای با کیفیت انجام دهید شاید تعداد فالوورهایتان خیلی بالا نرود، ولی مخاطبان شما خیلی گزینشی تر و و بهتر خواهند بود و تعداد بیشتری ازآنها مشتریان هدف شما خواهند شد.

باید  در فرآیند تولید محتوای خود حتما خودتان را معرفی کنید و از خودتان اطلاعات در اختیار مخاطبانتان قرار دهید تا آنها شما را بشناسند و بتوانند با شما ارتباط برقرار کنند.

وقتی پستی را در اینستاگرام پست می کنید، مخاطبان خود را درگیر آن کنید واز طریق کامنت با آنها ارتباط برقرار کنید. حتما جواب کامنت هایشان را بدهید و به آنها احساس مهم بودن را منتقل کنید.

شما به عنوان مدرس زبان برای اینکه مخاطب بیشتری جذب کنید، حتما باید در یک بخش از آموزش زبان به طور تخصصی تمرکز کنید. برای مثال، فقط روی آموزش زبان به کودکان یا فقط گرامر و یا آیلتس کار کنید و در این زمینه تولید محتوا کنید.

چه طور زبان یاد بگیریم که در محیط راحت تر ارتباط برقرار کنیم

ارتباط بهتر در محیط انگلیسی زبان

 

اگر قصد مهاجرت تحصیلی یا کاری را دارید،  حتما قبل از مهاجرت در داخل ایران زبان انگلیسی را یاد بگیرید و در آزمون آیلتس شرکت کنید. این طرز فکر که در محیط  می توان  زبان را یاد گرفت اشتباه است. اگر ما زبان  آن کشور را بلد نباشیم و وارد آن کشور شویم دقیقا مثل یک فرد لال خواهیم بود و توانایی ارتباط بر قرار کردن با آن جامعه را نخواهیم داشت.

آزمون آیلتس یک تکنیک است و یک سری تمرین دارد که با تکرار و تمرین می توانیم یاد بگیریم. اصلا امکان ندارد که در پنج یا شش ماه بتوانیم برای آزمون آیلتس آماده شویم. ما در هر سطحی که باشیم حد اقل یکسال باید برای آزمون آیلتس مطالعه کنیم و آماده شویم.

لهجه ای که در کشورهای انگلیسی زبان با آن  انگلیسی حرف می زنند خیلی متفاوت از چیزی هست که ما در کلاس های زبان صحبت می کنیم و می شنویم. در اکثر کشورهای انگلیسی زبان، مهاجران از ملیت های مختلف وجود دارند که هر کدام با لهجه خودشان انگلیسی حرف می زنند و ممکن است ما نتوانیم خیلی خوب متوجه حرف های آنها شویم. شما هر چه قدر هم  که سریال ببینید و آهنگ و پادکست گوش دهید باز هم وقتی وارد آن کشور می شوید نمی توانید خیلی خوب لهجه خود مردم آن کشور را هم متوجه شوید.

ایرانی ها نسبت به بعضی از خارجی ها که زبان اصلی آنها انگلیسی نیست در حرف زدن به انگلیسی بسیار اعتماد به نفس پایینی دارند. ولی بهتر است حتی اگر هم مطمئن نیستید که درست حرف می زنید، صحبت کنید و سعی کنید ارتباط برقرار کنید. برای مثال، ما ایرانی ها وقتی می بینیم یک فرد خارجی سعی می کند فارسی حرف بزند حتی اگر هم اشتباه حرف بزند و نتواند کلمات را درست تلفظ کند خوشمان می آید و لذت می بریم. در مورد ما هم همینطور است و انگلیسی حرف زدن ما هم برای انگلیسی زبانان لذت بخش هست وآنها از صحبت کردن ما حتی اگر هم غلط باشد، لذت می برند. پس ما نباید از صحبت کردن در جمع بترسیم و فکر کنیم که ممکن است اگر اشتباه حرف بزنیم آنها ما را مسخره می کنند.

بعضی از افراد هستند که وقتی مهاجرت می کنند، اصلا سعی نمی کنند که با افراد آن جامعه دوست شوند و ارتباط برقرار کنند و سریع دنبال یک ایرانی می گردند که با او دوست شوند. در صورتیکه نباید اینکار را بکنید و با مردم آن کشور دوست شوید و رفت و آمد کنید تا از این طریق زبان خود را هر روز قوی تر کنید. ولی وقتی فقط با ایرانی ها ارتباط داشته باشید، نمی توانید کلمات و اصطلاحات جدید آن زبان را یاد بگیرید و حتی لهجه آنها را متوجه شوید.

علاوه بر یادگیری زبان آن کشور باید فرهنگشان را نیز یاد بگیرید. اگر با فرهنگ آن کشور آشنا نباشید و ارزش های آن جامعه را ندانید، ناخود آگاه در بین افراد آن جامعه بد جلوه

می کنید و ممکن است کارهایی انجام دهید یا حرف هایی بزنید که از نظر آنها توهین آمیز باشد.

نکته: اگر می خواهید به یک کشور مهاجرت کنید حتما درباره تمام جوانب آن کشور تحقیق کنید و بعد اقدام کنید.

وقتی مردم آن کشور از شما سوال  می پرسند که آیا از مهاجرت خود راضی هستید و اینجا را دوست دارید، فقط درباره نقاط مثبت  آن کشور صحبت کنید و ویژگی هایی از آن کشور که از نظر شما  بد هستند را به زبان نیاورید، چون قطعا  آنها با شنیدن بدی هایی که از کشورشان می گویید ناراحت می شوند و از شما فاصله می گیرند. در حالی که همان افراد می توانستند برای شما دوست خوبی باشند و شما با این حرف ها آنها را از خود دور می کنید و فکر می کنید که شما توانایی ارتباط برقرار کردن با افراد خارجی را ندارید.

سعی کنید حتما سریال های مختلف و ویدیوهای یوتوبرهای مختلف انگلیسی زبان را ببینید. اگر شما پادکست های آموزش زبان را گوش دهید و یا کانال یک مربی آموزش زبان را دنبال کنید آنها خیلی شفاف و واضح حرف می زنند و شما هم  متوجه می شوید. درحالیکه لهجه ای که مردم عادی در کوچه و خیابان های آنجا حرف می زنند، کاملا متفاوت است. برای همین، پیشنهاد می شود کانال یوتیوب یوتوبرهای مختلف آن کشور را ببینید تا با لهجه و طرز حرف زدن عادی آنها آشنا شوید.

یادگیری زبان انگلیسی در جامعه کنونی یک مساله کاملا ضروری است و شما چه قصد مهاجرت داشته باشید و چه نه، باید زبان انگلیسی را یاد بگیرید. پس هر چه زودتر اقدام کنید و از یادگیری آن فرار نکنید

گرامر یا لغت؟ کدامیک مهم تر است؟

گرامر یا لغت؟ کدامیک مهم تر است؟

سوال ۱:

برای صحبت کردن، ما بیشتر به یادگیری گرامر نیاز داریم یا یادگیری لغات؟

جواب ۱:

مهارت صحبت کردن به هر زبانی مثل یک پازل می ماند که از قسمت های مختلفی تشکیل شده و باید همه ی آن قسمت ها در کنار هم باشند تا آن تصویر شکل بگیرد.

اگر فقط  روی  یادگیری  لغات تمرکز کنیم  یا  فقط  روی  یادگیری  گرامر، باز هم  نمی توانیم  خوب  حرف بزنیم  زیرا  برای مکالمه به هر دوی آنها در کنار هم نیاز داریم.

سوال ۲:

در ابتدای یادگیری زبان با چه لغاتی باید شروع کنیم؟

جواب ۲:

چون  ماهیت  زبان  برای  برقراری  ارتباط  است  کلماتی  که هر فرد باید  در ابتدا  یاد بگیرد  کلمات  کاربردی  برای  برقراری  ارتباط  اولیه  است  که  این  کلمات  مربوط  به

 بر قراری  ارتباط  در موقعیت های   مختلف  اجتماعی  می باشد. مثلا از یک  زبان آموز در سطوح  مبتدی  انتظار می رود  که  بتواند  خودش را معرفی کند ، راجع  به  سلایق  خودش،  خانواده اش ،  شغل  و تحصیلاتش  حرف بزند و بتواند ارتباط  موثر در روابط  اجتماعی  برقرار کند.

سوال ۳:

چه کتاب هایی برای یادگیری زبان بهتر است؟

جواب ۳:

 بهترین کتاب در آموزش زبان course  book هست.

  چون همزمان  روی  چهار مهارت  کار می کند  و هر چهار مهارت  را  به  موازات  هم برای برقراری  ارتباطات  موثر و کاربردی  آموزش  می دهد.

خیلی از زبان آموزان می خواهند  که  فقط  با  کتاب های  لغت  پیش بروند  و این  تصور را  دارند  که هر چقدر لغت  بیشتری  بدانند  یعنی  زبان  آنها  بهتر است،  در صورتیکه  چیزی  که  در زبان اهمیت  دارد،  بر قراری  ارتباط  موثر است  و خیلی  از افراد هستند  که  با وجود  دایره لغات  محدود تر، ارتباط  موثرتری  برقرار می کنند.

   زبان آموزان می توانند در کنار “course  book” از کتاب های لغات مثل “oxford  word skills” استفاده کنند.

زبان آموزان  باید هم  گرامر و هم  لغات را  در کنار هم  پیش  ببرند  چون  یادگیری  لغات  به تنهایی مثل وسیله ای  است  که  تمام  اجزای  آن از هم جدا  هستند  و تا  وقتی آن اجزا در کنار هم  قرار نگیرند و به هم متصل  نشوند نمی توانیم  از آن  وسیله  استفاده  کنیم  و گرامر دقیقا  به  ما  یاد  میدهد که  چه طور کلمات  را  در کنار هم قرار دهیم و از آنها استفاده کنیم.

 دانش لغات افراد با استفاده از لغات passive (لغات غیر فعال) و active (فعال) بررسی می شود.

لغات  فعال، همان  لغاتی هستند  که  ما  از آنها در مکالمه  و بر قراری  ارتباط  استفاده  می کنیم  و لغات غیر فعال،  کلماتی هستند  که  ما  معنی  و مفهوم  آنها  را  درک  می کنیم  ولی  نمی توانیم  از آنها  در مکالمه  استفاده  کنیم. هر چه قدر که دایره لغات  فعال  افراد  بیشتر باشد  یعنی  دانش  لغات  آنها  بیشتر است  و باید  سعی کنیم  به  مرور زمان  لغات  غیر فعال  را  به  دایره  لغات  فعال  اضافه  کنیم.

سوال ۴:

چه روش هایی برای یادگیری لغات وجود دارد؟

جواب ۴:

یادگیری  یک  کلمه  تنها  اصلا  فایده  ندارد  و زبان آموزان  باید  کلمات  را  به صورت  یک  مجموعه  یاد بگیرند. برای مثال، آن  کلمه  در یک  متن و یا  فضایی  باشد  که  زبان آموز  درک  کلی نسبت  به  آن  فضا  و  موضوع   داشته  باشد  و بتواند  با استفاده  از کلمات  دیگری  که  معنای آن را بلد است  معنی  آن  لغت را  نیز حدس بزند  و یک  درک  کلی  نسبت  به آن  کلمه  جدید  پیدا کند.

اگر  زبان آموزان  می خواهند  واقعا  زبان  را  به خوبی  و  ماندگار  یاد بگیرند  باید  حتما  از  یک دیکشنری  انگلیسی  به  انگلیسی  مناسب  با  سطح  خود  استفاده  کنند.

اولین  مرحله  در یادگیری  لغت  این  است  که به  تلفظ  آن  لغت  به خوبی  گوش دهیم  و  تلفظ  درست  آن  را  یاد بگیریم. یکی از علت هایی  که  باعث  میشود  زبان آموزان  با  وجود  دانستن معنی و مفهوم  کلمه ای  نتوانند آن  را  در لیسنینگ  تشخیص  دهند  به خاطر  بلد  نبودن  تلفظ  درست آن لغت است.

قدم  بعدی  در یادگیری  یک  لغت  این  است  که توضیح هایی  که دیکشنری  برای  لغت آورده است را به خوبی  یادبگیریم. این کار باعث  میشود  که  اگر زمانی  لغتی را فراموش کردیم  بتوانیم  آن  را به خوبی  توصیف  کنیم.

در مرحله  بعد  حتما  باید آن  لغت  را در قالب  یک  جمله  مثال ، یاد بگیریم.

برای اینکه آن  کلمات  را  بعد  از  مدتی  فراموش  نکنیم،  حتما  باید  آنها  را  دوره  کنیم  و یک برنامه  مرور منظم  داشته  باشیم.

یکی  از روش های  مرور لغات  این  است  که  بعد  از یادگیری  لغت  آن  را  شخصی سازی  کنیم  و  در باره  خودمان  و شرایط  و  موقعیت های  خودمان  به کار  ببریم.  این کار  باعث  میشود  که  در کنار آن لغت از کلمات  دیگر و گرامر نیز استفاده  کنیم  و خود به  خو د باعث  مرور آنها نیز می شود.

اهمیت گرامر

اهمیت گرامر

یادگیری زبان انگلیسی مثل ساختمان سازی است که کلمات، آجرهای آن هستند وگرامر، پایه وچارچوب آن است.  اگر بدون ساختار درست آن آجرها را روی هم بچینیم، شاید طبقه اول آن را درست کنیم ولی چون اصولی و با چارچوب ساخته نشده با هر باد وطوفانی به هم میریزد.

گرامر، چارچوب یادگیری زبان است. ما هر چقدرهم لغت بلد باشیم ولی ندانیم که چه طور کلمات را در جمله جاسازی کنیم به هیچ دردی نمی خورند.

 

چرا گرامر به یک غول بی شاخ ودم تبدیل شده واکثر زبان آموزان از آن فراری هستند؟

1- گرامر را طوری برای ما تعریف کرده اند که انگار یک مبحث جدا از بقیه بخش های زبان است.  در صورتی که هیچ یک از بخش های زبان از هم جدا نبوده وهمه به هم وابسته هستند. در ضمن، گرامر پایه همه این بخش هاست. این گرامرهست که به ما می آموزد کدام کلمه را در کدام قسمت جمله بیاوریم وچه طور آنها را در جمله بندی به کار ببریم. یادگیری لغت بدون گرامر وگرامر بدون لغت معنی ندارد و باید برای یادگیری اصولی زبان هر دو در کنار هم پیش بروند.

2- یکی از عواملی که زبان آموزان را از گرامر فراری می دهد، آموزش گرامر به صورت فرمول وار وغیرکاربردی است.

برای یادگیری گرامر، ما نیاز داریم علاوه بر دانستن فرمول ها وساختارها، تمرین وتکرار زیادی داشته باشیم وخودمان را در موقعیت هایی که در مثال های هر درس گرامر آورده شده قرار دهیم وبا توجه به آن درس، مثال هایی از زندگی خودمان واطرافیانمان بزنیم. چون این کار باعث تصویر سازی در ذهن می شود وبیشتر در ذهن ما می ماند.

یکی از روش هایی که باعث تمرین بیشتر گرامر، درک بهتر وجا افتادن آن در ذهن ما میشود این است که تمام متن ها، جمله ها، داستان ها ومقاله هایی که به زبان انگلیسی می خوانیم از نظر گرامری تحلیل وبررسی کنیم. برای مثال، نوع فعل وزمان آن ها را تشخیص دهیم وتوجه کنیم که در هر زمان وموقعیتی از چه فعل یا قیدی استفاده شده است.

باید توجه کنیم که یادگیری گرامر زمان می برد ونیاز به تمرین زیاد دارد تا برای ما جا بیفتد وما در نهایت بتوانیم از آن در مکالمه استفاده کنیم.

3- مشکل دیگر در یاد گیری گرامر، خود زبان آموزان هستند که نسبت به یادگیری گرامر گارد دارند، با اینکه اهمیت گرامر را هم می دانند باز از یادگیری آن فرار می کنند. خیلی از زبان آموزان هم از یادگیری گرامر می ترسند. این ترس می تواند به خاطر همان آموزش غیر اصولی وفرمول وار گرامر باشد که زبان آموزان قبلا آن را تجربه کرده اند. بعضی از زبا ن آموزان هم جملات مربوط به تمرین های گرامر را فقط حفظ می کنند وسعی نمی کنند آن را درک کنند. برای همین نمی توانند آن را به خوبی در مکالمه به کار ببرند.

 

چه اشتباهی بیشتر بین زبان آموزان در یادگیری گرامر رایج هست؟

اکثر زبان آموزان به طور مستقیم فارسی را به انگلیسی ترجمه می کنند یعنی دقیقا عین چیزی که به فارسی میگویند را به انگلیسی بیان می کنند. ساختار جمله سازی در زبان فارسی وانگلیسی متفاوت است ولی اکثر زبان آموزان به آن توجه نمی کنند ودقیقا طبق ساختار جمله سازی در فارسی به انگلیسی جمله سازی می کنند.  زبان آموزان ابتدا باید معنی ومفهوم هر گرامر را درک کنند وآن را بفهمند وسپس طبق ساختار واصول زبان انگلیسی از فارسی به انگلیسی ترجمه کنند.

یکی از دلایل دیگری که باعث اشتباه برخی زبان آموزان در درک وفهم گرامر زبان انگلیسی می شود ضعیف بودن ادبیات فارسی آنها است.

اکثر زبان آموزان صفت ها، ضمایر و اسم ها را در گرامر راحت تر از زمان ها یاد می گیرند که یکی از علت های آن می تواند به خاطر این باشد که زمان ها را به طور منسجم   یاد  نگرفته اند  و  برای  آنها  زمان ها  دسته بندی  و جدول بندی  نشده  و  دید  کلی  نسبت  به  زمان ها  ندارند.  بهتر است برای درک بهتر زمان ها آنها را دسته بندی کنیم.

 

چه روش هایی برای یادگیری گرامر وجود دارد وآیا میشود بدون معلم، گرامر را پیش برد؟

در ابتدای راه برای اینکه پایه ما قوی شود، بهتر است که یک معلم داشته باشیم تا اصولی به ما آموزش دهد.

برای یادگیری بهتر گرامر سعی کنید   فقط   یک کتاب را به عنوان مرجع خود انتخاب کنید وکامل آن را بخوانید. اغلب اوقات تعدد منابع باعث سردرگمی می شود.  اگر یک کتاب را هزار بار بخوانیم، بهتر است از اینکه هزار تا کتاب را یک بار بخوانید.

کتاب پیشنهادی ما که کل گرامر زبان انگلیسی رو به زبان ساده آموزش داده، کتاب زیر هست که به طور کامل در بخش پکیج های آموزشی سایت می تونید مشاهده کنید.  

 English Grammar understanding and using
By: Betty Azar